• +381 65 216 8884
  • incaproduct@gmail.com
Una de gato

mačija šapa

UNJA DE GATO (Mačja kandža)

Unja de Gato (Uncaria tomentosa) je tropska, trnovita, drvenasta lijana (puzavica), koja raste i preko 30 metara visine. Njena postojbina je prašuma peruanske Amazonije. Ime je dobila po malim, oštrim trnovima, koji su malo povijeni unazad i liče na mačje kandže. Oni omogućavaju biljci da se pričvrste za stabla drugih biljka da bi se pela u visinu. Unurašnji deo kore se korisi u medicinske svrhe.

Unja de Gato, sveta biljka amazonskih plemena, postala je poznata zapadnoj nauci tek sedamdesetih godina prošlog veka, od kada se eksperimentalno ispituju njena mnogobrojna lekovita svojstva.

Ova drvenasta lijana koja raste u bujnim, vlažnim šumama peruanske Amazonije, zauzima posebno mesto u tradicionalnoj medicini naroda koji žive u slivu ove moćne reke. Više od 2 000 godina starosedeoci su je koristili za lečenje upalnih procesa, virusnih infekcija, zarastanje dubokih rana, čišćenje organizma, kao i specifičnih bolesti poput artritisa, reumatizma, gastritisa, astme, dizenterije, upala genitalno-urinarnog trakta, čira na želudcu, gonoreje, različitih vrsta tumora i raka.

Vekovima nepoznata ostatku sveta, Unja de Gato je izašla iz anonimnosti tek pre nekoliko decenija. Glasine o slučajevima čudotvornih isceljenja nekih od najtežih bolesti pred kojim je savremena medicina nemoćna, ustalasale su stručnu javnost i postavile imperativ za naučnom potvrdom. Biohemijski sastav i lekovite sposobnosti Unje de Gato postali su predmet brojnih naučnih studija, a rezultati su više nego ohrabrujući.

Ni nakon 30 godina intenzivnih istraživanja strućnjaci još ne mogu tačno da dešifruju zadivljujuću recepturu i izdvoje sve dragocene fito-hemijske supstance koje ulaze u sastav ove biljke, delujući u savršenoj, prirodnoj sinergiji.

Za sada, studije su nedvosmisleno pokazale da njeni sastojci imaju snažne protivupalne, antivirusne, antibakterijske, antimutagene antioxidantne i imunostimulativne efekte na ljudski organizam. Posebno fascinira njeno dejstvo na dramatično povećanje imunoloških aktivnosti i odbrambenih moći organizma. Eksperimentalno je dokazano da glikozidi iz njenog sastava sprečavaju razmnožavanje nekoliko tipova poznatih virusa,  inhibiraju upalne procese i blagotvorno deluju na artritis, reumatizam i bolesti digestivnog trakta. Neka novija istraživanja sugerišu da Unja de Gato, kao jedan od najjačih antioksidanata koje je priroda stvorila, može koristiti obolelima od Alchajmerove bolesti. Najintrigantnija je, svakako, eksperimentalno potvrđena sposobnost ove biljke da zaustavi rast i širenje nekih vrsta tumora, pomogne obnavljanju ćelija DNK i ne dozvoli njihovu dalju mutaciju.   

Ovakvi zapanjujući klinički rezultati proučavanja Unje de Gato bude nadu u konačnu pobedu čoveka nad nekim danas neizlečivim bolestima, te ne čudi da ju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila za najlekovitiju biljku, otkrivenu u poslednjih 300 godina i s pravom je nazvala “biljkom XXI veka.”

Delovanje

Unja de Gato se intenzivno proučava od 70-tih godina prošlog veka, ali problem je što je njeno dejstvo veoma široko i raznovrsno tako da je skoro nemoguće ispitati ih odjednom.
Prva istraživanja su se skoncentrisala na oxindolske alkaloide i to pentaciklične i tetraciklične koji su izazvali ogromno interesovanje među zdravstvenim radnicima širom sveta zbog svog snažnog dejstva na povećanje imuniteta. Zaključak iz mnogobrojnih studija objavljenih između 70-tih i ranih 90-tih godina, ističe da ovi alkaloidi uzimani i u malim dozama, mogu da povećaju imunološku funkciju za 50-60%. Dodatno imunostimulativnim svojstvima, in vitro utvrđena su i dokumentovana antikancerogena svojstva Unje de Gato.

Pet klinički testiranih alkaloida iz ove grupe ispoljilo je pozitivno dejstvo na obolele od karcinoma, a različiti ekstrakti nedvosmisleno imaju antitumorne i anti mutagene efekte. Italijanski naučnici su 2001. uspeli in vitro da direktno inhibiraju rast ćelija raka dojke za 90%, kao i da spreče vezivanje estrogena sa ćelijama raka dojke. Švedski istraživači su potvrdili da Unja de Gato inhibira rast limfoma i ćelija leukemije. Rane studije kojim je Keplinger posmatrao bolesnike sa kancerom koji su uzimali Unja de Gato uz konvencionalno lečenje raka hemoterapijom i zračenjem, pokazale su da su sporedni efekti ovih konvencionalnih metoda lečenja (gubitak težine, opadanje kose, mučnina, sekundarne infekcije i problemi sa kožom) bili svedeni na minimum… Kasnija istraživanja su objasnila kako je to moguće – Unja de Gato ima sposobnost da pomogne obnavljanju ćelija DNK i spreči njihovu mutaciju. Ona takođe, ne dozvoljava gubitak belih krvnih zrnaca (leucopenia) koji se konvencionalnim metodama kao što je hemoterapija uništavaju i dovode do drastičnog slabljenja imuno sistema bolesnika.

U jednoj studiji koja se bavila potencijalnim antikancerogenim dejstvom Unja de Gato, istraživači su posmatrali mutagensku aktivnost prisutnu u urinu pušača. Urin nepušača ima takve mutagenske aktivnosti, a nakon uzimanja Unja de Gato, i u urinu pušača došlo je do drastičnog smanjenja takve aktivnosti. Objavljeno u časopisu Journal of Ethnopharmacy 1993.

Značajni broj studija posvećen je anti inflamatornom delovanju ove biljke. To svojstvo se najviše pripisivalo biljnim sterolima (beta-sitosterol, stigmasterol i campesterol) i antioksidantima (katehini i procianidini), najnovija istarživanja su pokazala da su glukozidi zapravo najmoćniji antiinflamatorni sastojci Unje de Gato. Ovi glikozidi su u mnogim in vivo i in vitro eksperimentima uspevali da inhibiraju zapaljenske procese od 40%, čak do 89% slučajeva. Ovi rezultati su potvrdili i objasnili vekovnu domorodačku tradiciju lečenja artritisa, reumatizma i bolesti digestivnog trakta Unja de Gatom. Klinička studija je pokazala da je veoma efikasna i protiv čireva na želudcu i dvanaestopalačnom crevu.

Neka novija istraživanja pokazala su da Unja de Gato može koristiti obolelima od Alchajmerove bolesti, što se pripisuje već dokazanim antioksidantnim efektima, mada je moguće da je korisna i zbog toga što širi periferne krvne sudove u mozgu baš zahvaljujući alkaloidu rinhofilinu.

Ekstrakt Unja de Gato sadrži sve supstance koje samo priroda u svojoj mudrosti može da stvori u adkevatnoj proporciji. Farmaceutska industrija pokušava da izdvoji jedan određeni tip hemikalija ili da ih proizvede sintetički, da bi tako napravili “svoje” lekove, ali dosadašnji eksperimenti su pokazali da je njihovo dejstvo mnogo slabije u odnosu na prirodni preparat Unja de Gato, zato što današnja nauka nije u mogućnosti da proizvede takva kompleksna jedinjenja sa idealnom proporcijom prirodnih hemikalija kao što priroda može. Jednostavno takvo sinergetsko delovanje prirodnih hemikalija, nije moguće dobiti veštačkim putem.

Opšti zaključak je da sastojci Unja de Gato imaju široko prevantivno dejstvo, kao i sposobnost da targetiraju i izleče ukorenjena patološka stanja, omogućavajući brz oporavak.

Zbog svega ovoga ekstrakt Unja de Gato i jeste moćan preparat koji može da pomogne u mnogim slučajevima, a i da nas preventivno zaštiti. Unja de Gato poseduje sve one sastojke koje priroda u svojoj mudrosti i veličini obezbeđuje.

Unja de Gato je svakako vanredno lekovita biljka i sva njena deistva je nemoguće opisati na jednom mestu, naročito uz činjenicu da se na mnogim značajnim medicinskim institucijama njena delotvornost svakodnevno potvrđuje.

Naučno ovo je najcenjnija lekovita biljka na svetu.

Ovaj preparat ne smeju da uzimaju trudnice,ili osobe koje imaju neki veštački deo u telu kao što su implanti, veštački kukovi, baj pas jer deluju tako da u telu to prepoznaju kao strano telo I žele da ga odbace iz organizma.Takodje, prekomerna doza moze izazvati stomačne probleme kao što su dijareja i probleme sa bubrezima.

Preporučena doza je od 2 do 3 pilule u toku dana.

 

 

Želimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda. Ne možemo garantovati da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Informacije koje smo dali o proizvodima nisu namenjeni dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije probleme sa zdravljem javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitajte nas:

Vaše ime:

Vaš Email:

Telefon:

Vaša poruka:

captcha