• +381 65 216 8884
  • incaproduct@gmail.com
Sušena MAKA u prahu

maca

 

Perunska maka (Lepidium meyenii) je izvanredno hranjiv koren sličan rotkvici. Raste na velikoj nadmorskoj visini Anda. Naziva se još i peruanski žen šen jer deluje slično kao žen-šen. Pomaže u regulisanju i kontroli normalnog funkcionisanja organizma i pruža brojne zdravstvene blagodeti. Zahvaljujući visokom sadržaju kalcijuma i magnezijuma ima povoljne efekte na zdravlje ljudi.

Peruanska maka sadrži velike količine aminokiselina, vitamina, minerala i ugljenih hidrata. Bogata je mineralima kalcijuma, joda, magnezijuma, fosfora, kalijuma, sumpora, gvozđa, cinka, vitaminima B grupe, i vitaminima C i E. Perunska maka sadrži skoro 20 različitih amino kiselina i 7 esencijalnih amino kiselina kao što su arginin, serin, valin, lizin kao i glutaminska, linolejska, aspartanska, palmitinska i oleinsaka esecijalna kiselina. U sastavu perunske make su uključeni i steroli i glukozinolati kao što su ergosterol, brasikosterol,ergostadienol,sitosterol,kampesterol.

Specifični alkaloidi koji se nalaze samo u Peruanskoj maki su makaidi i makaeni i imaju pozitivno delovanje na ljudski organizam.

Preporučena dnevna doza peruanske make u prahu po proizvođačkoj specifikaciji je  od 5-10 gr. tri puta dnevno. Peruansku maku možete pomešati sa sokom, čajem, vodom, mlekom, jogurtom, voćnim jogurtom, ili je posuti direktno preko hrane. Peruanska maka se koristi uz obrok ili neposredno pre obroka. Zbog svog slatkastog ukusa moze da služi i kao dodatak desertima i slatkim poslasticama.

 

 

 

Želimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda. Ne možemo garantovati da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Informacije koje smo dali o proizvodima nisu namenjeni dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije probleme sa zdravljem javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.

Pitajte nas:

Vaše ime:

Vaš Email:

Telefon:

Vaša poruka:

captcha