• +381 65 216 8884
  • incaproduct@gmail.com
Kamu kamu

camu-camu

Kamu kamu: Južnoamerička vitaminska bomba

 

Kamu kamu je vrsta divljeg grma koji raste u teško dostupnim poplavljenim područjima amazonske prašume. Svake godine rodi istoimene crveno-ljubičaste plodove čija je glavna karakteristika ta što sadrže više vitamina C od bilo koje druge čoveku poznate biljke.

Plodovi se suše i melju u prah koji se konzumira mešanjem u tečnosti ili dodavanjem hrani.

Kamu kamu je šampion u sadržaju vitamina C.

Svež kamu kamu plod sadrži 40 posto više vitamina C od limuna. Pored visokog udela vitamina C, kamu kamu takođe sadrži aminokiseline, beta-karoten, vitamine tiamin B1, riboflavin B2, niacin B3minerale, kalcijum, kalijum, gvoždje, fosfor i druge hranjive stvari važne za ljudski organizam.

Najbitniji sastojci kamu kamu praha:

Vitamin C – čajna kašičica kamu kamu u prahu ima 1180 % preporučenog dnevnog unosa vitamina C , koji je, među ostalim funkcijama u našem telu.

Valin – amino kiselina u kamu kamu. To je esencijalna aminokiselina, što znači da u naš organizam moramo uneti hranom, jer je naše telo ne može proizvesti. Telo koristi valin da spreči raspad mišića, pa je važan za živčani sastav i kognitivne funkcije.

Kalijum – Kamu kamu sadrži 71,1 miligrama kalijuma  na 100 grama praha.

Leucin – još jedna esencijalna aminokiselina koju pronalazimo u ovoj biljci i njenom plodu. Potreban nam je za mišiće, za rast i obnovu kostiju i koštane srži i za proizvodnju hormona rasta.

Serin – aminokiselina ključna za probavu. Serin pomaže razbijanju veze u proteinama I tako ih čini korisnim za naše telo.

Flavonoidi – Kamu kamu ima nekoliko različitih flavonoida. Flavonoidi biljkama daju fantastične boje, a u  našem telu imaju funkciju antioksidansa.

Galna kiselina – (Gallic acid) takođe se nalazi u kamu kamu, a osim što deluje kao antioksidans čini se da ima anti – gljivična i anti – virusna svojstva.

Elaginska kiselina – (Ellagic Acid) još je jedna kiselina s antioksidativnim svojstvima, a nalazi se u kamu kamu.

Pitajte nas:

Vaše ime:

Vaš Email:

Telefon:

Vaša poruka:

captcha